Online magazines

06 mei 2021 Vakinformatie over technisch onderhoud

stikstofproductie steeds vaker on site
Bedrijven kiezen in toenemende mate voor stikstofproductie on site. De voordelen daarvan zijn evident: zo heeft men de hoeveelheid stikstof, de zuiverheid ervan en de druk waarmee wordt gewerkt zelf in de hand. Bijkomende voordelen zijn onder meer de logistieke controle, geen problemen met de cryogene opslag, geen afval door boil-offverliezen en al naargelang ook een financieel voordeel en prijsstabiliteit.

Wouter Verheecke
Bladmanager
 
Stikstof wordt binnen de industrie op grote schaal en in sterk uiteenlopende sectoren toegepast. Dat varieert van de voedings-, metaal- en elektronica-industrie tot de chemische en farmaceutische industrie.
In veel sectoren stapt men in toenemende mate over op het zelf genereren van stikstof met behulp van een stikstofgenerator. Wat logisch is, want de voordelen zijn evident.
Op 20 mei 2021 organiseert Hitma een gratis webinar over vlamdetectie. In 60 minuten worden deelnemers online bijgepraat over vlamdetectie en welke geschikte vlamdetectietechnologie bijdraagt aan een veilig proces of installatie.
Binnen de maintenancewereld wordt stikstof zowel gebruikt voor curatief, preventief als correctief onderhoud, en dat zowel in de gasvorm als in de vloeibare toestand.
In de metaalindustrie wordt bij een breed scala van bewerkingsprocessen stikstof ingezet, zowel in gasvorm als in vloeibare vorm.
De kwaliteit van voedingsmiddelen daalt vaak al kort na de oogst, dan wel tijdens de productie en/of bij het verpakken. Vaak gebeurt dit door de aanwezigheid van micro-organismen. Bij het vertragen van dit proces speelt stikstof een belangrijke rol.
In de procesindustrie wordt stikstof voor uiteenlopende doeleinden ingezet, zowel in gasvorm als in vloeibare vorm.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.