Online magazines

29 april 2021 Vakinformatie over technisch onderhoud

informatie in elektrische signalen
Aan de stam van methoden om industrieel onderhoud te plannen, is een relatief nieuwe loot toegevoegd: het interpreteren van elektrische gegevens, ofwel Electrical Signature Analysis (ESA). Die biedt extra troeven ten opzichte van de metingen op basis van trillingen, temperatuur of geluid. Al zijn er ook nadelen te vermelden.

Wouter Verheecke
Bladmanager
 
Het interpreteren van elektrische gegevens, ofwel Electrical Signature Analysis (ESA), is een behoorlijk nauwkeurige meetmethode. De metingen geven niet alleen een probleem weer, maar kunnen ook voorspellen wanneer een storing zal optreden.
RS Kunststoff GmbH uit Hanau werd overgenomen door MEWA Textil-Service en is daarmee een volwaardige dochteronderneming van de MEWA Groep geworden. Beide ondernemingen werken al ruim 20 jaar succesvol samen.
Bij Tata Steel in IJmuiden worden kilometers aan transportbanden ingezet om kolen en ertsen naar de fabrieken te transporteren. Om de conditie van de duizenden rollen in deze transportbanden te monitoren, is men onlangs gestart met proeven waarin akoestische sensoren slijtage waarnemen op basis van geluid.
Bij de Koninklijke Marine in Den Helder wordt gewerkt met het (online) monitoren van diverse systemen op hun schepen. Daarbij houdt de organisatie nauw contact met bedrijfsleven én de industrie om gebruik te kunnen maken van de laatste ontwikkelingen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.