Online magazines

04 maart 2021 Vakinformatie over technisch onderhoud

LEIDINGEN INSPECTEREN EN ISOLEREN
Veel procesinstallaties zijn grotendeels opgebouwd uit leidingen. Die moeten dikwijls van binnenaf geïnspecteerd worden - bijvoorbeeld op corrosie of warmtelekken - en van buitenaf geïsoleerd worden. In het Smart Tooling-project werden inspectierobots ontwikkeld, zowel voor installaties in bedrijf als buiten werking.

Wouter Verheecke
Bladmanager
 
Het isoleren van leidingen en installaties wordt in de procestechniek nog vaak verwaarloosd. Daardoor is het energieverbruik en de CO2-footprint van procesinstallaties vaak groter dan noodzakelijk, om over andere nadelen van ongeïsoleerde leidingnetwerken nog te zwijgen.
Het scheiden van IT en OT heeft goede redenen. Er zijn manieren om de twee te koppelen op een logische en veilige manier. Daarmee wordt aan alle eisen van veiligheid, data integriteit en compliance voldaan. OPTO 22 heeft de EPIC om dit mogelijk te maken.
Hebben we het over corrosie, dan gaat de aandacht in de meeste gevallen uit naar klassieke corrosie zoals putcorrosie (pitting), spleetcorrosie of spanningscorrosie. Maar onderzoek toont aan dat ook microbiologische corrosie verwoestend kan uithalen.
Het wordt steeds belangrijker om sneller te kunnen installeren, maar toch de kwaliteit van de installatie te behouden. Klemko denkt graag met u mee om uw installatie sneller en efficiënter te maken, door het toepassen van onze stekerbare oplossingen.
In het Smart Tooling-project werden inspectierobots ontwikkeld, zowel voor installaties in bedrijf als buiten werking.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.