Basf stapt definitief uit bioplasticfabriek met Avantium

Vanaf 15 januari valt Synvina volledig onder Avantium

Het Duitse chemieconcern Basf stapt defintief uit de joint venture met het Nederlandse beursgenoteerde Avantium. Dat heeft Basf voorbeurs bekendgemaakt. Waarom exact is onduidelijk. Basf wil geen toelichting geven. Een woordvoerder van Avantium zegt dat de cultuur tussen beide bedrijven verschilt en er “verschillen van inzicht” zijn over de manier waarop Synvina uiteindelijk op de markt gebracht moet worden. Over de wijze waarop Basf uitstapt is nog wel discussie. Die zal vooral gaan over het bedrag dat Avantium moet betalen om Basf uit te kopen, laat een woordvoerder van Avantium weten. Voor Avantium is het uitstappen van het veel grotere Basf slecht nieuws. Het Nederlandse bedrijf heeft patenten om PEF, een nieuw soort bioplastic, te maken, maar mist zelf de capaciteit en het kapitaal om het groots aan te pakken.
Onder de naam Synvina zouden de bedrijven samen een proeffabriek bouwen in Antwerpen. Daar zou de belangrijkste grondstof voor een veelbelovend bioplastic gemaakt worden en zouden ze kunnen tonen dat PEF daadwerkelijk op een kostendekkende manier gemaakt kan worden. Het bioplastic PEF kan gemaakt worden van suiker. Het materiaal is sterker dan de van olie gemaakte tegenhanger PET.
Vanaf 15 januari is het definitief gedaan met Basf als aandeelhouder in de joint venture. Synvina wordt dan een volledig onderdeel van de Nederlandse beursgenoteerde start-up Avantium.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.