Online magazines

28 april 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
Unmanned Aerial Vehicles
Drones voor onderhoud worden meestal ingezet voor gevaarlijk, vuil of oncomfortabel werk. Erdem Kazakli spreekt liever over 'onbemande voertuigen'. "Drones doen toch eerder denken aan een kleiner, speelgoedachtig product, terwijl de ontwikkelingen inmiddels veel verder zijn. Wij gebruiken de term UAV’s, met als speciale uitvoering de VTOL (Vertical Take-Off and Landing) UAV, die verticaal kan opstijgen en landen. Dat is met name bij offshore opdrachten van belang."

Wouter Verheecke
Bladmanager
Erdem Kazakli, Tadao Yokoyama en hun team werkten de afgelopen jaren aan een serie ‘Speeders’ waarvan de M-variant bij uitstek geschikt is voor offshore onderhoud. Door het zogenaamde grondeffect kan deze drone een lading offshore brengen met de snelheid van een helikopter, tegen een fractie van de kosten.
Nu we een nieuwe fase ingaan waarbij de piek van de pandemie voorbij lijkt te zijn, zal de hybride werkplek relevant blijven. Om die reden moeten ondernemingen het toenemende aantal ingangspunten (entry points) tot hun netwerk beveiligen.
De voorbije vier jaar is in het Fieldlab Smart Maintenance door alle partners hard gewerkt om bedrijven, scholen en onderzoeksinstituten samen te laten werken op het gebied van slim onderhoud. Just Schornagel en Mark Denys blikken terug op de 'lessons learned' en kijken vooral ook naar de toekomst.
Mammoet beschikt al twintig jaar over een eigen 'Academy' waar het bedrijf zijn eigen mensen opleidt. In december 2021 is in Geleen een nieuwe vestiging geopend die zich ook sterk richt op het opleiden van externe partijen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Industrial maintenance 

Industrial maintenance maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.