DE VORM VAN EEN LAKDRUPPELTJE METEN?
WLI MAAKT HET OPTISCH MOGELIJK

Veco investeert in contactloos 3D-meetsysteem van Mitutoyo

Een nieuwe toepassing vroeg bij Veco om een meetoplossing waarmee men in staat zou zijn de vorm van lakdruppeltjes optisch te meten. Die had men nog niet in huis. Omdat het bedrijf in 2007 zijn procesbetrouwbaarheid significant had kunnen verbeteren dankzij de Hyper Quick Vision van Mitutoyo, klopte het opnieuw bij deze Japanse fabrikant van meetsystemen aan. Uit de bus kwam de WLI Series, in feite dezelfde optische machine, maar dit keer uitgerust met een extra lens voor witlichtinterferometrie.

SITUERING BEDRIJF
Het verhaal van Veco Precision Metal begint al in 1934, niet in Eerbeek waar het bedrijf nu is gevestigd, maar Zutphen. Daar werden zeven gemaakt voor het filteren van melk. Gaandeweg werd het aanbod uitgebreid. Het gaat wel steeds om uiterst dunne, folieachtige producten met een klantspecifiek patroon die het resultaat zijn van elektroformeren. Deze uiterst nauwkeurige techniek trok de aandacht van Stork, dat in 1975 Veco overkocht. In 2007 werden die activiteiten afgestoten en doorverkocht aan de SPG Prints Group.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.