01 maart 2018

VAKINFORMATIE VOOR TECHNISCHE DIENST EN ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxNieuwe technologie verandert het technisch onderhoud

In deze online editie van het vakblad Total Industrial Maintenance werpen we al een blik in de verre toekomst met machine learning. Dat andere technologie vandaag al zijn rol speelt bij het technisch onderhoud merken we dan weer aan de opmars van de drones voor inspectie. Verder bekijken we ook hoe al van in de ontwerpfase onderhoud kan ingecalculeerd worden: de invloed van hydraulica en de keuze van de aandrijving.

Dieter Devriendt
Bladmanager

De rol van machine learning in onderhoud

De opportuniteiten van zelflerende machines zijn legio: de machines leren uit zichzelf hoe ze efficiënter kunnen werken, en er is meer uptime omdat predictive maintenance mogelijk wordt.
Volledig artikel lezen

Klaar voor inspecties met drones?

Vandaag worden drones ze steeds vaker uitgerust met camera's en sensoren om diverse metingen en inspecties te doen. Waarop ligt de focus precies, welke drones w
Volledig artikel lezen

De invloed van hydraulica op het systeemontwerp

Hoewel water goedkoper is dan olie en een viscositeit onafhankelijk van de temperatuur heeft, wordt olie toch algemeen gebruikt.
Volledig artikel lezen

CAD helpt bij keuze aandrijving

Het ontwerp van een machine gebeurt meestal in CAD-software. 73% van de kmo's geeft aan dergelijke software te gebruiken bij het ontwerpproces. Innovaties op het gebied van deze CAD-pakketten zorgen ervoor dat het ontwerpen van de elektrische aandrijvingen voor uw machines veel flexibeler en makkelijker kan gebeuren, en dit ondanks een groeiende complexiteit van machines.
Volledig artikel lezen

BEMAS informeert over AR

Op vrijdag 20 april 2018 houdt BEMAS in Zwijnaarde een informatienamiddag over Augmented Reality (AR). AR - kort omschreven als 'de integratie van digitale informatie in realtime in de gebruikersomgeving' - laat ruimte voor tal van mogelijkheden die al reeds hun impact hebben op industriële innovatie.
Lees meer

NVDO bij Dekra Rail

Op vrijdag 6 april 2018 is NVDO te gast bij Dekra Rail in Utrecht. Daar wordt uitgelegd hoe met concrete projecten het verschil kan gemaakt worden op vlak van voorspelbaar onderhoud.
Lees meer

Digitale innovaties in één tour

Dit jaar is er op Maintenance en Pumps & Valves opnieuw de 'Digital Innovation Tour', waarbij zowel een publieks- als professionele jury de beste nieuwigheden kiezen.
Lees meer

Gratis naar Global Industrie

Van 27 tot 30 maart 2018 zal Global Industrie voor de eerste keer plaatsvinden. Het grote Franse evenement zal in het Nord Villepinte Exhibition Centre (Parijs) het hele industriële ecosysteem samenbrengen.
Lees meer

Hotspots snel vinden

160pxDe FLIR T1020 is een handheld HD-camera met uitzonderlijke meetprestaties, superieure beeldhelderheid en een uiterst reactieve gebruikersinterface. Met behulp van de T1020 kunnen gebruikers hot spots snel vinden, deze nauwkeurig meten en het volledige werkproces stroomlijnen.
Lees meer

http://tim.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Nieuwe technologie verandert het technisch onderhoud

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be