7 november 2019


VAKINFORMATIE VOOR TECHNISCHE DIENST EN ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDe vele vormen van veiligheid

In een onderneming kan veiligheid - net als gevaar overigens - verschillende vormen aannemen. Lasrookafzuiging bijvoorbeeld, kan aanzien worden als het instaan voor een veilige werkomgeving.

Naast machineveiligheid en de veiligheid van de werknemer, komt ook digitale veiligheid steeds nadrukkelijker op het voorplan te staan voor heel wat bedrijven.

En dat ook de bureaucratische invulling van veiligheid in veel gevallen efficiënter kan, bewijst Infrabel, dat momenteel een vertaalslag doormaakt richting paperless.

Keep it safe!

Gauthier Geldhof
Bladmanager T.I.M.

Extra nieuws:
Wat zijn de 10 basisprincipes voor de technische dienst?
Welda onderricht in de gevaren én oplossingen van lasrook
Het besparingspotentieel van uw waterzuiveringsinstallatie in beeld
Hydrauvision neemt nieuw mobiel 3D-inmeetsysteem in gebruik
Infrabel maakt komaf met natte formulieren bij spooronderhoud
RJ krimpen in een handomdraai
Oliewissels op hoog niveau bij APM Terminals Rotterdam
Machineveiligheid is een continu proces
Veilig gedrag, het is complexer dan het lijkt
Aandachtspunten bij het gebruik van een ladder als werkpost

CREËER WAARDE MET MAINTENANCE & ASSET MANAGEMENT

160pxWat zijn de 10 basisprincipes voor de technische dienst? Het lijkt een simpele vraag, maar als je ze gaat opsommen, krijg je al snel een lijst die veel langer is dan verwacht.
Volledig artikel lezen

GEZONDE LUCHT PRIORITAIR IN WELDA ACADEMY

160pxDe firma Welda uit Oostakker bekommert zich - meer nog dan louter het verkopen van producten - om het verschaffen van laskennis. Kennis die via het personeel wordt aangereikt, maar sinds vorig jaar ook via de Welda Academy.
Volledig artikel lezen

DE UITGEKIENDE OPLOSSING VAN AERZEN

160pxSamen met AERZEN op weg naar AERwater 4.0AERwater is een geïntegreerde oplossing met op elkaar afgestemde modules. Met als doel uw afvalwaterzuiveringsinstallatie zo energie-efficiënt, grondstofvriendelijk en vooruitdenkend mogelijk te maken.
Volledig artikel lezen

HYDRAUVISION NEEMT NIEUW MOBIEL 3D-INMEETSYSTEEM IN GEBRUIK.

160pxHydrauvision neemt nieuw mobiel 3D-inmeetsysteem in gebruik.Om klanten in de offshore, scheepvaart en industrie nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft Hydrauvision onlangs een hightech mobiel inmeetsysteem in gebruik genomen om op locatie bij de klant of in de werkplaats gebogen buis in- en op te meten.
Volledig artikel lezen

PANASONIC HELPT INFRABEL BIJ DIGITALISERING

160pxInfrabel heeft in België een dubbele missie te volbrengen: naast de veilige en stipte uitbating van het spoorwegnet, ook het onderhoud ervan. Gezien veiligheid bij dit onderhoud te allen tijde voorop hoort te staan, bestaat er ook geen twijfel dat procedures (voor aanvragen, uitgiftes en inleveringen van werkvergunningen) minutieus gevolgd horen te worden.
Volledig artikel lezen

RJ KRIMPEN IN EEN HANDOMDRAAI

160px VIDEOBespaar als installateur veel tijd door in één keer uw RJ connectoren te krimpen en op de juiste lengte af te knippen. De sperkrimptang is een waardevolle toevoeging aan elke gereedschapskist van wie werkt met UTP, FTP en STP datakabels. Met de sperkrimptang zorgt u ervoor dat uw aangelegde kabels precies de juiste lengte hebben. U bent niet afhankelijk van de vooraf bepaalde lengte. Voor meer info of het volledige bluegrip assortiment, surf naar Klemko.nl.
Video

OLIEWISSELS OP HOOG NIVEAU, EEN NOODZAKELIJK KWAAD?

160pxOp Maasvlakte 1 treffen we APM Terminals Rotterdam aan, een onderdeel van Maersk Group en een van 's werelds meest vermaarde overslagbedrijven. De boel er draaiende houden, met het hoofd in de wolken maar de voeten in de praktijk, vergt echter heel wat aandacht.
Volledig artikel lezen

MACHINEVEILIGHEID IS EEN CONTINU PROCES

Werknemers beschermen behoort in onze bedrijven terecht tot de topprioriteiten. Een correcte beoordeling van de risico's helpt om alle mogelijke gevaren van een machine in kaart te brengen.
Volledig artikel lezen

VEILIG GEDRAG COMPLEXER DAN HET LIJKT

Gedrag en Veiligheid is de titel van de bundel die de Delftse psycholoog, dr. Frank Guldenmund, dit jaar heeft uitgebracht. Een onderwerp dat al aardig uitgemolken lijkt door allerhande trainers en coaches, maar waar de wetenschap beslist nog behartigenswaardige zaken over te melden heeft.
Volledig artikel lezen

DRAADLOZE COMMUNICATIE VOOR EEN (CYBER)VEILIGE PROCESINDUSTRIE

Sinds de performantie en bedrijfszekerheid van draadloze communicatie een stuk beter geworden zijn, wordt vaste bekabeling weleens overboord gegooid.
Volledig artikel lezen

LADDER IN BEPERKTE SITUATIE GERECHTVAARDIGD

De regelgeving omtrent ladders is onverbiddelijk: dat arbeidsmiddel mag slechts in beperkte situaties worden gebruikt en indien mogelijk moet worden geopteerd voor een meer veilige oplossing.
Volledig artikel lezen

http://tim.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
De vele vormen van veiligheid in onderhoud
De vele gedaantes van gevaar in onderhoud

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be