16 augustus 2019


VAKINFORMATIE VOOR TECHNISCHE DIENST EN ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxVeiligheid boven alles

Ofschoon veiligheid voor nagenoeg iedere onderneming tegenwoordig prioritair lijkt, zijn ongevallen - soms met dodelijke afloop zoals recent helaas eens te meer bleek - nog steeds courant. Machineveiligheid en een oordeelkundige inschatting van de risico's zijn - zeker bij onderhoud - essentieel.

Spreken we echter over
onderhoud aan een kernreactor, krijgt het aspect veiligheid ineens een nog veel grotere invulling. Onderhoud aan de Hoge Flux Reactor te Petten moet er voor zorgen dat de nucleaire veiligheid gewaarborgd kan blijven, voor zowel mens als omgeving!

Succes!

Gauthier Geldhof
Bladmanager T.I.M.

Extra nieuws:

Oplossingen in dieselsystemen, aangereikt door Diesel Büchli Antwerpen

“Procesindustrie vereist tijdig overleg met onderhoudsdiensten" (Marc De Kerf)

Provideor en The Grain bundelen de krachten voor betere digitale transformatie

Hoe begin je aan de renovatie van 50 Nederlandse sluizen?

Gerichte acquisitie voor Total Lubrifiants

Machineveiligheid is een continu proces

Safetyplaza Experience in Mechelen

Onderhoud aan een kernreactor: op bezoek bij HFR Petten

OPLOSSINGEN IN DIESELSYSTEMEN

160pxDiesel Büchli Antwerpen is uw professionele servicepartner in oplossingen van dieselsystemen. Brandstofpompen en injectoren zijn ruim voorradig in ruil zodat de machine weer snel en betrouwbaar kan draaien.
Lees meer

"PROCESINDUSTRIE VEREIST TIJDIG OVERLEG MET ONDERHOUDSDIENSTEN"

Marc De Kerf was bij chemiegigant BASF als maintenance manager verantwoordelijk voor het onderhoud van een van die clusters op de site in het Antwerpse havengebied.
Volledig artikel lezen

DIGITALE TRANSFORMATIEOPLOSSINGEN VOOR DE INDUSTRIE

Provideor en The Grain bundelen hun krachten om digitale transformatieoplossingen voor de industrie te leveren. 'Provideor', een datawetenschappelijk bedrijf dat sinds 2012 actief is en zich richt op het bouwen van analytische oplossingen voor de toeleveringsketen en productie-industrie, heeft zijn krachten gebundeld met 'The Grain', een bedrijf met een solide historische wortels in de onderhouds- en betrouwbaarheidsindustrie.
Lees meer

RENOVATIE VAN 50 NEDERLANDSE SLUIZEN

In Nederland is een groot aantal sluizen verantwoordelijk voor het reguleren van het waterpeil en het dagelijks 'verwerken' van doorgaand scheepvaartverkeer. Ruim vijftig stuks zijn de komende twee decennia aan renovatie toe, maar wie alle werkzaamheden op een rijtje zet, komt uit op een onhaalbaar project.
Volledig artikel lezen

GERICHTE ACQUISITIE VOOR TOTAL LUBRIFIANTS

Total Lubrifiants kondigt de overname aan van verscheidene activiteiten van Houghton International, een wereldspeler op vlak van metaalbewerkingsvloeistoffen voor onder meer de staal- en aluminiumindustrie.
Lees meer

MACHINEVEILIGHEID IS EEN CONTINU PROCES

Werknemers beschermen behoort in onze bedrijven terecht tot de topprioriteiten. Een correcte beoordeling van de risico's helpt om alle mogelijke gevaren van een machine in kaart te brengen.
Volledig artikel lezen

SAFETYPLAZA EXPERIENCE @ TECHNOPOLIS

SafetyPlaza Experience is een gratis event voor iedereen die met machineveiligheid in aanraking komt, en reikt via lezingen en interactieve workshops nieuwe inzichten inzake veiligheid aan.
Lees meer

ONDERHOUD AAN EEN KERNREACTOR

Iedere dag opnieuw worden vanuit de Noord-Hollandse gemeente Petten talloze pakketjes verscheept naar zowat overal ter wereld. Hun inhoud? Medische isotopen, radioactieve stoffen die dagelijks worden toegepast voor de diagnose en behandeling van verschillende soorten kanker.
Volledig artikel lezen

http://tim.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Ook in onderhoud gaat veiligheid boven alles

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be