17 juni 2019


VAKINFORMATIE VOOR TECHNISCHE DIENST EN ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxVeilig gedrag bij onderhoud: blijkbaar geen sinecure

Geen CEO of manager die veiligheid niet hoog in het vaandel draagt. Iedereen wil dat zijn medewerkers 's avonds veilig naar huis kunnen, dat processen doordraaien en dat er geen negatieve invloed wordt uitgeoefend op de omgeving.

Toch vallen er vrijwel dagelijks berichten te lezen en te horen over grotere en kleinere ongevallen met meer of minder grote gevolgen voor mens en milieu.
Veilig gedrag is blijkbaar ingewikkelder dan het lijkt., zeker wanneer er tijdsdruk met de werkzaamheden gepaard gaat. Om die reden moet openheid centraal staan.

Gauthier Geldhof

Bladmanager T.I.M.


Extra nieuws:
Voormalige T.I.M.-uitgever Peter Van Nierop onverwacht overleden
Kom naar de BEMAS Asset Performance Awards op 20 juni

Hoe de juiste bestelwagen kiezen?
Vraag hier uw testrit aan

Organisatiecultuur en werkhouding frustreren veiligheid in onderhoud

Veilig gedrag is ingewikkelder dan het lijkt

Veilig werken in de procesindustrie

Nieuw SafeKey-hangslot voor efficiëntere Lockout/Tagout

Aerzen Delta Screw nu in zeven modelvarianten

Compacte kameleon onder de leddimmers

Hogeschool PXL start opleiding IoT

Agoria neemt voortouw voor paspoort met digitale vaardigheden

Tien nieuwe 'Industry 4.0 Living Labs' voorgesteld

Ontdek hoe ArcelorMittal Bremen procesluchttoevoer optimaliseerde

IN MEMORIAM PETER VAN NIEROP

Met droefheid melden we u het overlijden van Peter Van Nierop, voormalig uitgever van dit vakblad Total Industrial Maintenance. Peter werd op 21 augustus 1950 geboren in Breda en is op 28 mei 2019 onverwachts overleden.
Lees meer

KOM NAAR DE ASSET PERFORMANCE AWARDS

BEMAS organiseert op donderdag 20 juni de Asset Performance Awards, de opvolger van de verkiezing voor Maintenance Manager van het Jaar. Die dag zijn bezoekers vanaf 12.30 uur welkom.
Lees meer

KAMELEON ONDER DE LEDDIMMERS

160pxDe nieuwe universele led-dimmer van Lumiko de Bikkel is een uiterst compact apparaatje dat zich volledig aanpast aan de  situatie. De Bikkel is uitermate geschikt voor het transformeren van traditionele verlichting naar een volledige dimbare led-opstelling.
Lees meer

GOED GEDOSEERDE KOUDE IN DE FABRIEKSHAL VOOR CONTINUGIETEN

160pxStaalbedrijf ArcelorMittal Bremen sloeg er door de integratie van tweetraps VMT4 W-schroefcompressoren in om de kwaliteit van de procesluchttoevoer aanzienlijk te verbeteren.
Volledig artikel lezen

NIEUW SAFEKEY-HANGSLOT

160px• Veiligste vergrendeling met hangsloten: met 100.000+ unieke sleutelmogelijkheden, kunnen SafeKey-hangsloten ideale ondersteuning bieden voor gepersonaliseerde hiërarchieën van grote sets Keyed Different-hangsloten, die met een loper of centrale loper kunnen worden geopend.
Lees meer

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

De moderne, zware bestelwagen evolueerde tot een voertuig dat zich handig laat afstellen op vaak sterk uiteenlopende wensen van professionele klanten en eindgebruikers uit gevarieerde marktsectoren.
Volledig artikel lezen

10 NIEUWE 'INDUSTRY 4.0 LIVING LABS' VOORGESTELD

Tijdens de vakbeurs Advanced Engineering, eind mei in Gent, stelden Transitie Manager Leo Van de Loock en Netwerker Tom Mondelaers in naam van VLAIO en de 27 betrokken partners de Industrie 4.
Lees meer

'DIGITAAL SKILLS PASPOORT' TEGEN 2020

Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een 'digitaal skills paspoort' voor 4,5 miljoen Belgen. 'Dat paspoort moet aangeven wat iemands digitale competenties zijn', zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.
Lees meer

NOOD AAN INTERNETINSTALLATEURS

Hogeschool PXL en bedrijven slaan handen in elkaar voor nieuwe opleiding Internet of Things Tegen 2020 zullen wereldwijd meer dan 20 miljard apparaten via het internet met elkaar verbonden zijn.
Lees meer

VEILIG GEDRAG COMPLEXER DAN HET LIJKT

Gedrag en Veiligheid is de titel van de bundel die de Delftse psycholoog, dr. Frank Guldenmund, dit jaar heeft uitgebracht. Een onderwerp dat al aardig uitgemolken lijkt door allerhande trainers en coaches, maar waar de wetenschap beslist nog behartigenswaardige zaken over te melden heeft.
Volledig artikel lezen

OPENHEID MOET CENTRAAL STAAN BIJ VEILIGHEID IN ONDERHOUD

De afdeling 'Maintenance' van ingenieursvereniging KIVI richt zich in samenwerking met NVDO de komende jaren specifiek op het thema 'Veiligheid in het onderhoud'.
Volledig artikel lezen

"TIJDSDRUK KAN VEILIG GEDRAG DOEN OMSLAAN IN ROEKELOZE HANDELINGEN"

Iedereen die in de procesindustrie werkt, moet zich bewust zijn van hoe belangrijk het is om elke dag weer veilig aan de slag te gaan. NPT had daarover een gesprek met Hans Musters van ACTA, het opleidingscentrum voor Techniek en Automatisering.
Volledig artikel lezen

http://tim.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Vakinformatie over technisch onderhoud

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be