30 april 2019


VAKINFORMATIE VOOR TECHNISCHE DIENST EN ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxThrillers op het werk

Er was een tijd dat trillingen een bijkomstigheid waren in de industrie. Machines die hun werk deden, behoefden geen aandacht, zolang het goed ging. Trillingen waren hoogstens een negatief randfenomeen, iets wat erbij genomen werd. Maar stilaan werd efficiëntie de norm, machinestilstand kon niet meer. Daarom wordt er preventief opgetreden.

Trillingsanalyse kan hierbij een zeer interessante hulp zijn, als die tenminste goed toegepast wordt. Ook om de juiste hoeveelheid benodigd smeervet voor het smeren van lagers te bepalen, kunnen metingen overigens helpen!

Voorkom dus verspillingen & slijtage en begin met meten!

Gauthier Geldhof

Bladmanager T.I.M.

Extra nieuws:

Kan jij altijd de oorzaak van trillingen achterhalen?

Van time-based naar condition-based smeren doe je zo!

SDT340-datacollector weet te bekoren tijdens Maintenance

“Maintenance NEXT fantastische opmaat naar 2021"

Je machines snel opnieuw betrouwbaar laten draaien? Het kan!

De overstap naar led-verlichting is geen onoverkomelijke klus

Welke apparaten zijn geschikt voor jouw werkomstandigheden?

Mikrocentrum en VOM organiseren samen Materials+Eurofinish

Wie is jouw vakheld of werkgever?

Mavom introduceert nieuw merk van reinigings- en koelvloeistoffen

Maintenance Management en meer op WCM Summer School

Bestel hier uw gratis Outdoor & Activities Guide!

TRILLINGSANALYSE IS ECHT SPECIALISTENWERK

Er was een tijd dat trillingen een bijkomstigheid waren in de industrie. Machines die hun werk deden, behoefden geen aandacht, zolang het goed ging. Trillingen waren hoogstens een negatief randfenomeen, iets wat erbij genomen werd.
Volledig artikel lezen

DE VOORDELEN VAN ULTRASONE LAGERCONTROLE

De frequentie van smeren en de hoeveelheid benodigd smeervet bij het smeren van lagers worden vaak door de leverancier van het lager of de machine voorgeschreven.
Volledig artikel lezen

OPLOSSINGEN IN DIESELSYSTEMEN

160pxDiesel Büchli Antwerpen is uw professionele servicepartner in oplossingen van dieselsystemen. Brandstofpompen en injectoren zijn ruim voorradig in ruil zodat de machine weer snel en betrouwbaar kan draaien.
Lees meer

UNIVERSEEL LED DIMMEN

160px VIDEOOm de overstap naar led nog laagdrempeliger te maken, heeft Lumiko een dimmer ontwikkeld die vrijwel alle ledtypes dimt. Slimme software in de dimmer past zich aan de aangesloten led aan en dimt zo vrijwel alle leds met een vermogen van 1 tot 200W via faseafsnijding. Retrofit of professionele leds met driver: er is geen nuldraad nodig. De dimmer is af te werken met de meeste afdekmaterialen.
Video

KIES VOOR ROBUUSTE APPARATUUR EN VERHOOG DE PRODUCTIVITEIT EN HET RENDEMENT

160pxSteeds meer fabrikanten plakken maar al te graag termen zoals 'waterbestendig' of 'duurzame batterij' op hun nieuwste mobiele apparaten. Maar is hun apparatuur wel zo robuust als ze beweren? Heel vaak voelt de consument zich na de aanschaf bedrogen omdat het apparaat niet voldoet aan de verwachtingen of niet adequaat werkt binnen een bepaalde werkomgeving.
Volledig artikel lezen

VAN MATERIAALKEUZE TOT GEREALISEERD PRODUCT

Elke dag zijn er op tv meerdere kookprogramma's te zien die allemaal volgens eenzelfde scenario verlopen. De chef-koks maken stap voor stap met de juiste ingrediënten het lekkerste gerecht klaar, om dan uiteindelijk de creaties te tonen zoals die worden geserveerd.
Volledig artikel lezen

VIA KLIMAATTECHNIEK BIJDRAGEN AAN DE ENERGIETRANSITIE

160pxDe Vakhelden-campagne van Alklima heeft een sterke link met Alklima's opleidingsinitiatief Alklima College. Onder de paraplu van het Alklima College wordt naast trainingen en workshops ook de officieel erkende MBO-3 opleiding Inspectiemonteur Koudetechniek verzorgd.
Lees meer

NIEUWE MAVOMLEVERANCIER 3M NOVEC

De 3M Novec producten bestaan uit een veelzijdige reeks van technische vloeistoffen die oplossingen bieden voor de moeilijkste toepassingen op het vlak van reinigen en koelen.
Lees meer

MAINTENANCE MANAGEMENT EN MEER OP WCM SUMMER SCHOOL

Deze zomer organiseert World Class Maintenance de achtste WCM Summer School op het gebied van Maintenance Management & Engineering volgens de nieuwste inzichten in maintenance.
Lees meer

WELKE TEAMBUILDINGACTIVITEITEN ORGANISEREN VOOR UW WERKNEMERS?

Met de Outdoor & Activities Guide 2019 biedt RendEvenement u een nuttig en inspirerend werkinstrument voor de keuze van een geschikte teambuildingactiviteit. De gids is een boeiend overzicht van gevestigde waarden en gloednieuwe concepten die allen garant staan voor een uitstekende begeleiding van de activiteiten.
Lees meer

http://tim.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Vermijd thrillers op het werk door ultrasone metingen

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be