9 april 2019


VAKINFORMATIE VOOR TECHNISCHE DIENST EN ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxData & digitalisering voor lagere kostenstructuur

“126 jobs op de helling bij Unilever" “Staaldraadfabrikant Bekaert schrapt 281 jobs".

Twee berichten die eind maart behoorlijk insloegen. Naar de beweegredenen van de beslissingnemers is het in beide gevallen gissen, maar feit is dat bij beide producenten verschillende jobs geoutsourced zullen worden naar landen waar - het dient gezegd - vooral de loonlast een pak lager ligt.

Hoe de industrie bij ons dan wel het verschil kan maken, is voorlopig een vraagstuk, maar het antwoord kan misschien wel schuilen in een slimme aanpak van data. Door data-analyse van de assets bijvoorbeeld kan men evolueren richting data-driven maintenance, wat de kosten voor vervangingsonderdelen aanzienlijk zou kunnen verlichten.

“Helaas wordt op vandaag slechts 0,5% van de gecapteerde data ook effectief geanalyseerd", zo wist Dirk De Nutte van The Grain te vertellen in z'n Masterclass op vakbeurs Maintenance. De Vlaamse minister van Innovatie lijkt de nood in ieder geval te hebben gevat, getuige hiervan een actieplan rond Artificiële Intelligentie met een jaarlijkse investeringswaarde van 32 miljoen euro. De grootste hap van het budget, 15 miljoen euro, gaat naar het verbeteren van de digitalisering bij bedrijven en het ondersteunen van de implementatie van AI bij die bedrijven.

De vraag rest of we, voor een doorgedreven implementatie van AI in het bedrijfsleven, ook niet dringend nood hebben aan 5G…

Gauthier Geldhof

Bladmanager

Extra nieuws:

Traditionele verlichting transformeren tot een dimbare ledopstelling

Maintenance NEXT: waar kennis & innovaties worden gedeeld

Welke parameters bepalen of een toestel robuust is of niet?

Uitlijnen, meten, scannen,… De juiste apparatuur is onontbeerlijk!

500 parameters ineens meten kan met de robuuste Fluke 1748

Elektronische drukschakelaar BPS3000

Vind eenvoudig een onderaannemer voor specifieke diensten en assets

De voordelen van een drone met warmtebeeldtechnologie

De praktische voordelen van pick-ups opgelijst

Eerste editie Machineering groot succes

Staaldraadfabrikant Bekaert schrapt 281 jobs

Vlaanderen investeert jaarlijks 30 miljoen in AI

KAMELEON ONDER DE LEDDIMMERS

160pxDe nieuwe universele led-dimmer van Lumiko de Bikkel is een uiterst compact apparaatje dat zich volledig aanpast aan de  situatie. De Bikkel is uitermate geschikt voor het transformeren van traditionele verlichting naar een volledige dimbare led-opstelling.
Lees meer

GROTE UITDAGINGEN ONDER ÉÉN DAK

Rotterdam Ahoy is deze week het epicentrum van de wereld van industrieel onderhoud. Duizenden onderhoudsprofessionals bezoeken dan de vakbeurs voor industrieel onderhoud Maintenance NEXT.
Volledig artikel lezen

EEN BEDACHTZAME KEUZE IN ROBUUSTE APPARATUUR KAN DE PRODUCTIVITEIT EN HET RENDEMENT VERHOGEN

160pxSteeds meer fabrikanten plakken maar al te graag termen zoals 'waterbestendig' of 'duurzame batterij' op hun nieuwste mobiele apparaten. Maar is hun apparatuur wel zo robuust als ze beweren? Heel vaak voelt de consument zich na de aanschaf bedrogen omdat het apparaat niet voldoet aan de verwachtingen of niet adequaat werkt binnen een bepaalde werkomgeving.
Volledig artikel lezen

MEDIR, UW ONESTOPSHOP

Medir is het Spaanse woord voor meten en dat is exact waarmee wij dag in dag uit bezig zijn: betrouwbaar en nauwkeurig meten! Rental, Sales, Service & Training zijn onze kernwoorden.
Lees meer

1748 POWER QUALITY LOGGER

160pxDe compacte en robuuste Fluke 1748 meet de netvoedingskwaliteit en het energieverbruik. Hij logt en analyseert gelijktijdig meer dan 500 verschillende parameters.
Lees meer

BPS3000 DRUKSCHAKELAARS

160pxDe BPS3000, een elektronische drukschakelaar met een 4-cijferig display, wordt als eerste uitgerust met IO-Link protocol. Later volgen andere producten uit de Barksdale 3000-serie, die naast druksensoren ook temperatuur- en niveausensoren omvat.
Lees meer

BEMAS LANCEERT ONLINE EUROPEAN MAINTENANCE DIRECTORY

Eind maart lanceerde BEMAS vzw, de Belgian Maintenance Association, een nieuwe website: de European Maintenance Directory, te bereiken op maintenance.directory.
Lees meer

INSPECTIE EN DIAGNOSE VAN ZONNEPANELEN VEILIGER EN EFFICIËNTER

Het beheer van zonneparken kost de branche naar schatting 1 miljard dollar per jaar aan arbeidskosten. Routine-inspecties zijn onmisbaar voor de operationele efficiëntie, maar dit werk kan zowel gevaarlijk als langdradig zijn.
Lees meer

PRAKTISCHE VOORDELEN VAN MODERNE PICK-UPS

Marktkramers, aannemers, land- en tuinbouwers, loonwerkers, boswachters … Kortweg de moderne ondernemers, die professioneel over extra laadruimte willen beschikken, regelmatig zware aanhangwagens slepen en zo onvervalste 4x4-eigenschappen najagen, kunnen niet omheen de praktische voordelen die moderne pick-ups te bieden hebben.
Volledig artikel lezen

STAALDRAADFABRIKANT BEKAERT SCHRAPT 281 JOBS

Bij staaldraadfabrikant Bekaert staan 281 jobs op de helling. Volgens diverse media wil het bedrijf herstructureringen doorvoeren in ons land.
Lees meer

VLAANDEREN ZAL JAARLIJKS 30 MILJOEN EURO INVESTEREN IN ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen en Sirris, het kenniscentrum van de technologische sector, steunen het plan dat de Vlaamse regering heeft goedgekeurd rond artificiële intelligentie.
Lees meer

http://tim.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Met AI richting data-driven maintenance

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be