20 juni 2018

VAKINFORMATIE VOOR TECHNISCHE DIENST EN ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxOp school én op de werkplek leren

Een stiel leer je pas echt door het werk ook effectief uit te voeren. Tegelijkertijd is er toch een zekere vorm van (technologische) basiskennis vereist. Als je beide kunt combineren, én die praktijkkennis kunt opdoen in een hoogtechnologische omgeving, is dat tweemaal winst. Audi Brussels doet het i.s.m. een aantal scholen al sinds 2012: duaal leren. Lees er hier alles over.

Dieter Devriendt
Bladmanager

SMART FACTORY AUDI INVESTEERT OOK IN DUAAL LEREN

Audi Brussels is al sinds 2012 één van de industriële sterkhouders die hun schouders zetten onder het principe van 'duaal leren'. Total Industrial Maintenance ging langs bij het merk met de vier ringen en vroeg coördinator Heleen Devriese om duiding bij het opleidingsproject.
Volledig artikel lezen

HOE OLIEKWALITEIT CONTROLEREN & HANDHAVEN?

Smeer- en hydrauliekoliën op synthetische basis laten zich onder meer kenmerken door een uitstekende temperatuurbestendigheid, waardoor dergelijke smeermiddelen zich lenen tot het gebruik in turbine-eenheden.
Volledig artikel lezen

PIJPLEIDINGEN REPAREREN ZONDER SHUTDOWN

Bij pijpleidingen is corrosie vaak de boosdoener: CIU (corrosion under isolation), CUPS … (corrosion under pipe support). Samen met gewone slijtage zorgt corrosie voor een afnemende wanddikte tot er finaal gaten en scheuren optreden.
Volledig artikel lezen

WATERDICHTE MEETMODULES

160px VIDEOKrypton meetmodules zijn robuust, waterdicht, compact en bestand tegen zware omstandigheden. Onderling door te lussen middels één enkele kabel tot 90 m per module. Het EtherCAT LAN protocol zorgt voor gesynchroniseerde meting van spanning (mV tot 100V), stroom, rekstrook/brug, temperatuur en digitale signalen met hoge snelheid tot 20kS per kanaal per seconde. Galvanische scheiding zorgt voor signaalkwaliteit en veiligheid. Wordt geleverd met DEWESoftX. DEWESoft bied verschillende zelf configureerbare instrumenten zoals DMM, Recorder, XY, Scope, FFT, bar-graph ... maar het is ook mogelijk om formules, filters, statistieken toe te voegen met online visualisatie.
Video

KES BLOKKEN CONTA-CLIP

160pxDe nieuwe KES blokken zorgen voor snelle, veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkast en machinebehuizing. Voor het doorvoeren van de kabels wordt het buitenste membraan van de KES blok op het aangegeven punt met een spits gereedschap doorboord.
Lees meer

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE
EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 29 juni en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik hier om deel te nemen

SYSTEMATISCHE KASTINNOVATIE

160pxDe VX25 is het eerste kastsysteem dat volledig is ontwikkeld op basis van de vraag naar een hogere productiviteit in de besturings- en schakelinstallatiebouw en de eisen van de Industrie 4.
Lees meer

EATON TECHNODAG

“Zo'n 70 procent van de vlamboogfouten wordt veroorzaakt door foutief menselijk handelen", zei Martijn Imming (foto), Business Development Manager Data Centers bij Eaton.
Lees meer

FACTA EN SEMIOTIC LABS ONTWIKKELEN SERVICES

Op 15 juni 2019 tekenden Facta Aandrijftechniek en Semiotics labs een overeenkomst voor de ontwikkeling van services. Die zouden de beschikbaarheid van aandrijvingen en machines moeten geranderen.
Lees meer

TALENT CENTRAAL BIJ DTW

De organisatie van de jaarlijkse Dutch Technology Week (DTW) kijkt terug op een succesvolle zevende editie. In zes dagen bezochten zeker 37.000 mensen één of meerdere van de ruim vijftig events.
Lees meer

TECHNOLOGISCHE SAMENWERKING

Met een technologisch partnerschap willen Siemens en Evonik een asset life cycle datamodel ontwikkelen. Bovendien zou die samenwerking meteen ook de integratie in de Comos softwareoplossing van Siemens moeten verzorgen.
Lees meer

http://tim.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Op school én op de werkplek leren

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be