naar top
Menu
Logo Print
26/06/2019 - JONAS VERHOEST

HOGE EISEN IN DE VOEDINGSINDUSTRIE

Industriële stofzuigers bieden soelaas

In de voedingsindustrie is hygiëne prioritair, met verschillende reinigingsvereisten voor de verschillende segmenten. Bespaar tijd bij het schoonmaken en kies de juiste reinigingsoplossing.

VLEES-, PLUIMVEEVERWERKING

Doorgaans zijn hogedrukreinigers in dit segment van de industrie de meest aangewezen oplossingen. Toch zijn de moeilijk bereikbare plaatsen het best aan te pakken met een stoomstofzuiger op maat. Een hygiënische reiniging is mogelijk, zelfs zonder
het gebruik van chemische stoffen. Kies voor een HACCP-gecertificeerd model met een zelfreinigende werking. Dat voorkomt de vorming van ziektekiemen in het reinigingstoestel.

BANKETBAKKERSWERK EN BANKETBAKKERIJPRODUCTEN

Zuig suikerstof direct bij de bron op, waardoor uw productielijn niet kan stilvallen. Door de potentieel explosieve materie (Zone 22) is het aangeraden een stofzuiger voor de stofklassen L/M/H te gebruiken. Transportbanden, installaties met elektrische onderdelen en alle onderdelen die droog gereinigd moeten worden, kunnen dat met behulp van droogijs. De pellets koolstofdioxide, bevroren op -79 °C, komen in contact met het te reinigen oppervlak dat bijgevolg wordt afgekoeld, de beschermende film smelt daarna weg, waarna de vuilkorrels die overblijven, opgenomen kunnen worden door de stofzuiger.

karcher

KANT-EN-KLARE MAALTIJDEN

Bij de productie van kant-en-klaarmaaltijden worden ingrediënten met de meest uiteenlopende eigenschappen gecombineerd. Voor het betrouwbaar verwijderen van grote hoeveelheden vuil uit transportbanden en productiesystemen zijn krachtige nat-/droogzuigers met
twee motoren, roestvrijstalen containers en een elektronische niveaucontrole ideaal. 

FRUIT- EN GROENTEPRODUCTIE

Grote hoeveelheden groente- en fruitafval kunnen gemakkelijk worden opgeruimd met een nat/droogzuiger. Vloeistoffen en resten kunnen worden opgepikt met behulp van brede mondstukken. 

OLIEN EN VETTEN

Hardnekkige oliën en vetten kunnen worden verwijderd door droogijs. Grote hoeveelheden vloeistoffen kunnen opgenomen worden door een roestvrijstalen industriële stofzuiger. Dit is niet alleen van belang voor de hygiëne, maar ook voor de veiligheid van de werknemers. Oliën en vetten zorgen voor namelijk voor slipgevaar.