naar top
Menu
Logo Print

ECOBAT BATTERY TECHNOLOGIES

Batterijen van A tot Z

 Eind april neemt Ecobat Battery Technologies zijn intrek in een nieuw pand in RotterdamEcobat Battery Technologies is het resultaat van het samengaan van drie onafhankelijke ondernemingen binnen de Ecobat Technologies groep. De nieuwe onderneming zal in Europa een uniek en allesomvattend accuservicepakket aanbieden. Niet alleen accu's voor personenauto's en bedrijfsvoertuigen, maar ook hobby-, scheeps- en industriële accu's worden via het distributienetwerk aangeboden. Eind april neemt het bedrijf bovendien zijn intrek in een nieuw pand in Rotterdam.

ECOBAT BATTERY TECHNOLOGIES

Manbat (Verenigd Koninkrijk), B.A.T. (Frankrijk) en Hefra (Benelux) hadden al een begerenswaardige historie en reputatie op hun thuismarkten. Nu zij onder één Europese naam zijn bijeengebracht, kunnen de afnemers nog beter bediend worden en wordt een bredere markt bestreken.

De oprichting van Ecobat Battery Technologies is een strategische ontwikkeling waarmee de onderneming de nummer 1- accupartner in Europa wordt met een viervoudig servicepakket. Van productconcept, ontwerp en fabricage tot en met de regionale en lokale afzetmarkt en de inzameling aan het einde van de levensduur.

Milieuverantwoord ondernemen

Door deze gesloten kringlooprecyclingservice aan te bieden die het gehele afvalbeheer van de werkplaats verzorgt en de meest milieuvriendelijke oplossing voor de accuverwijdering garandeert, benadrukt Ecobat zijn aandacht voor milieuverantwoord ondernemen.

Automotive en industriële accu's

Ecobat Battery Technologies voorziet vooral in accu's voor de automotive sector, maar ook tractiecellen voor bijvoorbeeld stapelaars, heftrucks en boten mogen niet ontbreken. Deze moeten stroom leveren over een langere periode. Daarnaast voorziet de onderneming ook in batterijen voor kuismachines of schrobzuigerautomaten. De focus ligt hierbij vooralsnog op kleinere kmo's, maar de mogelijkheden en de ambitie om ook grote industriële klanten te bedienen zijn aanwezig.

GOEDE RELATIE MET LEVERANCIERS EN AFNEMERS

Michel Zwarts, sales manager bij Ecobat Battery Technologies, benadrukt de kernwaarden van de onderneming. “We onderhouden goede relaties met onze leveranciers, recyclingspecialisten en afnemers. Dat is voor ons ontzettend belangrijk. Daarnaast heerst in ons bedrijf een goede teamspirit, en dat vertaalt zich in weinig personeelsverloop." Solide en betrouwbare relaties vormen het basisprincipe van het bedrijf, omdat het ervan overtuigd is dat op die manier de omzetgroei gestimuleerd wordt.

GROTE VOORRAAD BATTERIJEN

Waar bedrijven vroeger batterijen in grote hoeveelheden moesten aankopen, beheert Ecobat Battery Technologies zelf de voorraad accu's. Op die manier kunnen klanten enkel kopen wat ze op dat moment nodig hebben, en minimaliseren ze hun risicokapitaal. “We beschikken over een grote voorraad batterijen en kunnen die tegen een goede prijs aanbieden. Zo bieden we een toegevoegde waarde aan de markt", klinkt het.

VERHUIZING NAAR NIEUW PAND

Eind april neemt Ecobat Battery Technologies zijn intrek in een nieuw pand in Rotterdam. De onderneming was immers uit haar voegen gebarsten op de huidige locatie en was al langer genoodzaakt om magazijnen bij te huren. Het nieuwe gebouw wordt voorzien van state-of-the-artlaad- en losplatformen, en zal instaan voor de rechtstreekse leveringen aan enkele grote klanten.