naar top
Menu
Logo Print

MARKTLEIDER EN KOPLOPER IN ONDERHOUD, HERSTELLINGEN EN REVISIES

IMES DEXIS MET EEN 360°-AANPAK IN MRO

Imes Dexis is de betrouwbare partner voor alle verbruiksgoederen, industriële goederen en diensten. Hun missie laat niets aan de verbeelding over: klanten en partners ondersteunen in multispecialisme en voorzien in een kostenefficiënt MRO-beheer. Want MRO-beheer is immers véél meer dan producten bewaren en leve­ren. De klemtoon ligt op de technische knowhow van de product- en markt­specialisten en op het garanderen van continuïteit dankzij een 360°-aanpak. Kortom, de specialist voor de industrie, die alles én veel meer biedt voor onderhoud, herstellingen en revisies.

238 JAAR AAN EXPERTISE

Imes Dexis maakt deel uit van het Franse Descours & Cabaud, een van de oudste familieondernemingen ter wereld met meer dan 238 jaar ervaring en een niet mis te verstane belofte naar de klant toe: continue groei. “Een voortdurende groei is noodzakelijk en daar horen een paar engagementen bij. In eerste instantie beschikken wij over een zeer breed productenpalet dat competitief geprijsd is. Daarnaast willen wij geografisch dicht bij de klant staan om onze expertise in een snel ontwikkelende wereld te delen, oplossingen aan te bieden en mee te evolueren”, aldus Thierry De Winter, sales- en marketingdirecteur bij Imes Dexis. Als marktleider in de Bel­gische distributie van MRO-verbruiksartikelen vindt deze partner het belangrijk om de klant continu te informeren omtrent innovaties, trends en ontwikkelingen in de markt.

imes dexis
Imes Dexis, de betrouwbare partner voor alle verbruiksgoederen, industriële goederen en diensten

COMPLETE COMPLEMENTARITEIT

De laatste tijd heeft Imes Dexis haar positie binnen de MRO-sector verstevigd dankzij de overnames van Duvivier-Motronic, Eltec System en Central Auto. Imes Dexis is heel bewust bezig met een transitie waarbij een tweesporenbeleid wordt gevolgd. Ze investeren enerzijds in specialisaties die een perfecte complementariteit zijn in de rol als MRO-leverancier. Anderzijds ligt de focus op het aanbieden van innovatieve diensten en producten die als hefboom voor een duurzame groei functioneren.

 360-gradenaanpak

De missie van Imes Dexis is duidelijk: de continuïteit van klanten garanderen. “Dit doen we door onze expertise in maintenance te koppelen aan twee aspecten. Enerzijds aan de supply chain, om bevoorrading te voorzien en ervoor garant te staan dat onderdelen altijd betrouwbaar en aanwezig zijn. Anderzijds aan veiligheid, onze passie die omni­present moet zijn, aangezien je nergens kan bewegen zonder de veiligheidsaspecten in rekening te brengen”, zo begint Thierry. “Deze unieke aanpak omschrijven wij als de 360°-aanpak in MRO, waarbij we vanuit elke richting in de maakindustrie kijken om de kosten te drukken en de productiviteit te laten stijgen. Continuïteit en connectiviteit, onze stokpaardjes.”

Imes Dexis staat de klant bij in de sterk evoluerende industriële revolutie en de verandering in onderhoudsaanpak. “Wij begeleiden de klant in de overgang van correctief naar preventief en predictief onderhoud, waarbij de machine een signaal uitzendt, zodat het bedrijf hierop kan inspelen en een onderhoud inplant”, aldus Thierry. In die wereld neemt Imes Dexis de klant bij de hand om de kosten te verlagen via een ‘total cost of ownership’-programma en tegelijkertijd de productiviteit te laten stijgen, waardoor de operationele winst van het bedrijf evolueert. Zo werkt Imes Dexis allesomvattend en op elk niveau: product-, onderhouds-, veiligheids- en technisch niveau.

 De 4 fronten van Imes Dexis

Imes Dexis voorziet het industrieel apparaat in de maakindustrie van MRO-producten en diensten. Hiervoor werken ze op vier geconnecteerde fronten en expertisegebieden: supply chain, met meer dan 50 jaar ervaring als geautoriseerd distributeur; technische maintenance, de basis van het technische vak; big data management, zowel voor de eigen processen als de digitale wereld naar de klant toe brengen en ten slotte veiligheid, want veiligheid moet te allen tijde op de agenda staan. Kortom, een integraal ketenbeheer op maat van de onderneming met als doel de productiviteit en efficiëntie te verhogen en de MRO-kosten te verlagen.

IMES DEXIS

IMES DEXIS

VOOGDIJSTRAAT 33
3500 HASSELT
+3211288222
+3211288200